Kam na jídlo ve Varech? Třeba k “michelinskému” šéfkuchaři…

5. 8. 2014 | Tipy a rady

Karlovy Vary jsou jedinečné v mnoha směrech. Najdete tu unikátní léčivé prameny i překrásné památky. Můžete navštívit významné společenské akce nebo podniknout zajímavé sportovní aktivity… Při poznávání všech možností a krás Karlových Varů ale nezapomeňte dopřát zážitek i svým chuťovým pohárkům.

Výprava za zážitkovou gastronomií

Zážitková gastronomie je v Karlových Varech, podobně jako jinde ve světě, na vzestupu. Pryč jsou doby, kdy tím nejlepším gurmánským zážitkem byla horká lázeňská oplatka zakoupená na cestě mezi hotely Thermal a Pupp. V posledních letech došlo kromě modernizace hotelů a lázní také k modernizaci přístupu ke gastronomii. Stále více hotelů a restaurací dnes už nabízí moderní, zdravá a chutná jídla z čerstvých a kvalitních surovin. Ale stejně jako kdekoliv jinde se vyplatí dát na dobrou pověst restaurace a doporučení návštěvníků…

Dobrou pověstí se mohou již tradičně pochlubit restaurace významných karlovarských hotelů, jako jsou Grandhotel Pupp, hotel Imperial, hotel Kolonáda a podobně. K restauracím, které mají skvělé renomé a v hodnoceních na cestovatelských serverech jako tripadvisor.com nebo foursquare.com jen samá superlativa patří ale i menší zařízení. Jednou z takových je zážitková restaurace LE MARCHÉ, kterou najdete na hlavní karlovarské tepně, nedaleko Císařských Lázní. Zážitkové menu se tak může stát příjemným zakončením vaší procházky za krásami tohoto jedinečného lázeňského města.

Gastronomické speciality z kuchyně michelinského kuchaře

U stolu v restauraci nebo na letní terase vás rád uvítá šéfkuchař Jan Krajč. Pokud Vám jeho jméno nic neříká, vězte, že kromě vyhlášených českých restaurací, působil i v zahraničí. Jeho nejvýznamnější kuchařskou praxí byla “michelinská restaurace” Grandhotelu Sauerhof v Rakousku. Měl i vlastní kuchařský pořad v České televizi, pracoval také jako foodstylista pro časopis Styl a chuť a vydal vlastní kuchařku.

Jídelní lístek restaurace LE MARCHÉ je koncipován tak, abyste si zde zážitek z jídla mohli dopřát 6 dnů v týdnu. Od pondělí do soboty si tu můžete vychutnat dvouchodové obědové menu nebo večeři o třech chodech. Menu však není nikdy stejné. Jeho složení se řídí sezónou a aktuální nabídkou čerstvých surovin od dodavatelů masa, ryb, zeleniny a ovoce z celého světa. Hlavními znaky podávaných pokrmů je symfonie barvy, chuti a konzistence, která se trefí do chutě každému gurmánovi.

Až se tedy vydáte za poznáváním našeho krásného lázeňského města, nenechte si ujít zážitek v podobě dokonale vyladěných chutí - naplánujte si návštěvu některé z vyhlášených restaurací... 

O karlových varech

Karlovy Vary mají světový unikát v počtu léčivých horkých pramenů na světě.

Více o Karlových Varech

Pomůžeme vám

Web provozuje Infocentrum Karlovy Vary, zavolejte nám či napište.

Kontakt na Infocentrum